Op naar 15 jaar MANS

De afgelopen jaren hebben wij honderden mensen aan een nieuwe baan geholpen bij de meest uiteenlopende opdrachtgevers. Er zijn kandidaten aan de slag gegaan als allereerste medewerker bij een eenpitter en we hebben kandidaten bij multinationals geplaatst. De jongste kandidaat die wij bemiddeld hebben was 18 jaar en de oudste 62 op het moment van in dienst treden. Wij zoeken regelmatig talenwonders die meerdere talen vloeiend spreken en wij hebben ook mensen bemiddeld die naast het Nederlands geen enkele vreemde taal machtig zijn (of überhaupt geen Nederlands spreken). 

Sommige kandidaten vonden het spannend om hun oude baan op te zeggen, anderen konden niet wachten. De verschillen tussen de cv's van kandidaten zijn enorm. Kandidaten die na een aantal tijdelijke dienstverbanden hopen nu echt op de juiste plek terecht te komen en járen in dienst te kunnen blijven. En er zijn kandidaten die na een dienstverband van járen echt zin hebben in 'iets anders en nieuwe gezichten en uitdagingen'. Het enthousiasme dat we vaak zien als mensen op de juiste plek terecht komen en ook de blijdschap van degenen die soms sinds lange tijd weer aan de slag konden, doet ons steeds weer inzien wat de waarde van werk is.

Wij kennen geen focus qua functie doelgroep. De enige gemene deler is dat wij voornamelijk in de regio Nijmegen en Arnhem werken en onze kandidaten dus ook in deze regio wonen en werken. Het is mooi mee te denken met ervaren teamleiders, managers, coördinatoren, leidinggevenden en consultants over de vraag hoe zij hun carriére het beste kunnen vormgeven. Maar ook het begeleiden van starters (Young Professionals heten zij tegenwoordig) die soms nog wat bleu hun entree op de arbeidsmarkt maken, is leuk om te doen. 

Er zijn kandidaten die wij jammer genoeg (nog) niet aan baan hebben kunnen helpen. Ook deze mensen dragen wij een even warm hart toe en ook van hen hebben wij geleerd. Niet zelden komen wij deze kandidaten later weer tegen. Vaak zijn wij door voormalige kandidaten (al dan niet bemiddeld door MANS) gevraagd of wij voor het nieuwe team waarin zij werkzaam zijn mensen kunnen werven. Daar zijn wij heel erg blij mee en bovendien zijn wij trots op de goede relatie die wij met velen onderhouden.

Recruitment, Werving & Selectie en Uitzenden, op welke wijze dan ook, wat ons betreft het mooiste vak van de wereld! Door dit vak zijn wij deelgenoot gemaakt (al dan niet bedoeld) van het leven van de kandidaten. Er zijn kandidaten de afgelopen jaren vader of moeder geworden, maar er zijn ook kandidaten die afscheid hebben moeten nemen van hun dierbaren. Kandidaten (partners en kinderen van) zijn ziek geweest, soms een griepje en soms veel ernstiger.. Relaties zijn ontstaan en kandidaten zijn getrouwd, ja, ook met hun nieuwe werkgever :).. Relaties werden ook verbroken en dat kwam natuurlijk nooit op een gelegen moment, bijvoorbeeld als je net een sollicitatiegesprek gepland hebt..

Wij zijn dankbaar voor alle momenten waarop kandidaten hun privéleven met ons deelden. Ook tijdens de vele intakegesprekken zijn er kandidaten geweest die hun hart bij ons hebben uitgestort, maar evengoed en ondanks ruime gesprekservaring zijn er ook kandidaten die moeilijk te doorgronden zijn.

Uiteindelijk gaat het om die nieuwe baan, jouw leven, jouw ambitie (of juist niet). Wij zijn alle kandidaten en opdrachtgevers dankbaar voor de afgelopen jaren voor de fascinerende gesprekken, verhelderende inzichten en maar bovenal het vertrouwen dat wij hebben ontvangen.

Floor, Sophie en Maartje